Existeix un bon nombre de films que aborden el tema del règim nazi des de diverses perspectives. Per als que vulguen ampliar el que hem treballat a classe o estiguen interessats per conéixer més coses poden veure els següents films, que a més d’aprendre i reflexionar, us permetran gaudir d’una bona vesprada.

Amen

Aquest film fa una reflexió sobre la relació del règim nazi amb les esglésies cristianes, d’una banda, i sobre la responsabilitat dels científics, d’altra banda, en les decissions més brutals presses pel règim.

 

 
La Lista de Schindler

 Provablement un dels millors films de S. Spielberg, conta una història verídica, en la que un industrial vinculat al règim nazi es dedica a salvar jueus.  

 

 
El Hundimiento

Aquest film narra els depriments i tètrics finals del Drittes Reich. Una magnífica interpretació i una reflexió sobre les conseqüències tan desastroses del règim per a Alemanya.

 

 El Pianista

Un dels meus films preferits. Narra la història de la Polònia invadida pels nazis des de la perspectiva d’un pianista jueu que sobreviu de manera miraculosa. És molt interessant veure el paper de la resistència antinazi polonesa i com finalment apareix una resistència jueva.

 

Enemigo a las Puertas

Aquest film tracta la batalla de Stalingrad (actualment Volgograd) que suposà l’inici del fi del règim nazi. Molt dura, atenció, i a més, està bén documentada. El personatge principal, està basat en un personatge real, el francotirador siberià Zaitsev.

 
Continuaré aquesta llista.