En aquest post vaig a obrir un post per a tota aquella gent que estiga interessada en descarregar llibres (en préstec). Intentaré comentar algunes de les pàgines i aniré afegint totes aquelles noves que trobe, però aniré afegint-les en aquest post.Doneu-se presa, perque el PSGAE (antic PSOE + SGAE) volen tancar tots els webs del món (amb els permís d’Obama i el govern xinés, que estarà encantat, com no).

Naturalment, per a llegir aquests llibres, podeu fer-ho al vostre ordinador (el que produïrà miopia segura segons Xiquito Fontdemor), però jo recomane gastar-se unes poques peles en algun reproductor de llibres digital. Si voleu informació i fòrums sobre lectors digitals us recomane aquestes dues, imprescinbles si voleu instal·lar diccionaris, programes o actualitzar el firmware del vostre dispositiu:

http://mipapyreebookreader.blogspot.com/

http://www.mobileread.com/

La meua pàgina preferida (i provablement la millor del món) és sens dubte avaxhome, encara que el major volum de llibres està en anglés:

http://avaxhome.ws/ebooks

Altres pàgines que pengen material de l’anterior són (entre altres):

http://www.ebookee.com

http://www.scribd.com

També podeu tractar de descarregar un llibre concret des del popular filestube, on podeu trobar magnífiques joies exhaurides:

http://www.filestube.com 

La major llibreria lliure la trobareu en el projecte gutenberg impulsat per les universitats australianes, consistent a publicar on-line qualsevol obra que ja no tinga drets d’autor, i en el que pot participar tothom.

http://www.gutenberg.org/catalog/

En castellà hi ha moltes (encara que solen repetir els mateixos continguts).

La més actualitzada (relativament) per a mi és:

http://www.x-caleta.com/ebooks

També són molt interessants les següentshttp://www.taringa.com

http://bibliotecaignoria.blogspot.com/2007/04/descarga-de-libros-completos.html

http://mrwilliamsinblog.blogspot.com/

http://proyectoinacayal.blogspot.com/

http://www.mrwilliamsinblog.blogspot.com/

http://vagos.wamba.com/forumdisplay.php?f=75

http://visualbook.blogspot.com/
http://payafranz.mforos.com

http://libros.freewww.info/
http://www.librosgratisweb.com/

http://www.geocities.com/upanichad
http://www.librodot.com/

http://hinohotaru.blogspot.com/
http://www.quedelibros.com/

http://www.esnips.com
http://www.4shared.com

http://www.bibliotheka.org
http://bibliotecaoculta.es.tl

http://papyre.co.cc/
http://www.sorrowultimolibro.blogspot.com

 

Per a gestionar els links de descàrrega necessitareu un bon gestor de descàrregues. Us recomane el jDownloader, que podeu descarregar a:

http://jdownloader.org/  (on a més podeu trobar les instruccions d’instal·lació i ús)

El millor programa per a convertir pdf a un format de lectura agradable és el mobipocket creator (o el mobipocket reader). Descarregueu-lo des de:

http://www.mobipocket.com

El millor gestor, catalogador i conversor de llibres és sens dubte el calibre, encara verd pelque fa a les conversions de pdf a altres formats. Es tracta d’un programa imprescindible des d’on també podeu descarregar tots els periòdics que vullgueu del món per a llegir-los en el vostre ordinador o llibre digital. 


http://calibre-ebook.com/ 

Finalment, si necessiteu convertir un llibre escanejat i convertir-la a text de manera precissa i agradable, us recomane un programa d’OCR (Optical Character Recognition) anomenat Abbyy Finereader que podeu descarregar amb la seua corresponent medicina a les pàgines esmentades dalt de Taringa, x-caleta, avaxhome, filestube…

La ignorància és esclavitud (G. Orwell) 

Els polítics no solucionen problemes, els creen (F. Cadenas), frase dedicada al PSGAE i a la seua ministra de la SGAE empenyats en violar els nostres drets fonamentals.